Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Barcelona schakelt door met alternatief voor Matthijs de Ligt’

FC Barcelona hoopt zich deze zomer nog altijd te versterken met Matthijs de Ligt maar ze bereiden zich alvast voor op een doemscenario. De Franse grootmacht Paris Saint-Germain zou namelijk nu de favoriet zijn voor zijn signatuur.

De Franse topclub wil zijn jaarsalaris ten opzichte van de Catalanen minstens verdubbelen: maximaal 7 miljoen euro versus 15 miljoen euro. In Camp Nou houden ze daarom rekening met een ‘nee’ van De Ligt.

Voor Barcelona zou dat een enorme domper zijn, maar in Dayot Upamecano heeft de club al een alternatief op het oog. De 21-jarige speler van RB Leipzig heeft wel een heel andere status dan de Oranje-international. Immers: door fysieke problemen speelde hij afgelopen seizoen ‘slechts’ vijftien wedstrijden.

Voor zijn knieblessure speelde Upamecano echter vrijwel alles bij de club uit Leipzig. Voor Barcelona voldoet hij aan alle criteria: sterk, snel, intelligent, goed aan de bal én talentvol. Bovendien is hij aanzienlijk goedkoper dan De Ligt: zo’n 50 miljoen euro, aldus Don Balón.

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.