Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Matthijs de Ligt choqueerde Barcelona aan onderhandelingstafel’

FC Barcelona is maanden bezig geweest met het aantrekken van Matthijs de Ligt maar tot een akkoord kwam het niet. Volgens de krant El Mundo Deportivo waren de Catalanen geschrokken van de houding van de sterke mandekker. Uiteindelijk koos De Ligt voor een contract bij Juventus.

Volgens de Catalaanse sportkrant had De Ligt niet de houding die past bij een negentienjarige speler. Niet dat dit per se als een nadeel werd bestempeld, aangezien de ‘ietwat arrogante houding’ ook voordelen heeft. Maar rond de onderhandelingstafel zou Barcelona hevig zijn geschrokken.

De Ligt zou speeltijd hebben geëist en een onevenredig hoog salaris. De keuze voor Mino Raiola als zaakwaarnemer zou daar een bewijs van zijn. Waar Frenkie de Jong in de onderhandelingen duidelijk voor de sportieve kansen koos, daar zou zijn toenmalig clubgenoot het financiële plaatje belangrijker hebben gemaakt.

Uiteindelijk besloot Barcelona niet te voldoen aan de door De Ligt gestelde eisen. Juventus profiteerde dankbaar.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.