Voetbal4u.com

Spanje ‘Spaanse én Engelse media trekken aan de bel over Frenkie de Jong

Diverse media uit Spanje en Engeland komend met een dringend advies voor Barca-trainer Ernesto Valverde over Frenkie de Jong. De middenvelder wordt bij zijn nieuwe club op andere posities gebruikt dan bij Ajax en het Nederlands Elftal.

El Mundo Deportivo schrijft bijvoorbeeld: “Frenkie speelde vrij, los en was in Hamburg de sleutel tot het succes.” En The Daily Mail voegt daaraan toe: “Op zijn vertrouwde plek kan hij veel beter uit de voeten.” Kranten als Sport, AS en The Daily Mirror zijn het hier roerend mee eens.

De Telegraaf maakt daar melding van en voegt eraan toe: “Het valt voor De Jong te hopen dat zijn clubtrainer Valverde zijn optreden tegen Duitsland als studiemateriaal gebruikt. De Jong liet zien op het hoogste niveau prima uit de voeten te kunnen. Dat was trouwens zijn ploeggenoot en concurrent Sergio Busquets in Spanje ook al opgevallen. Hij voorspelt De Jong een prachtige toekomst en rekent er zelfs op dat de Oranje-international zal uitgroeien tot de beste speler op zijn positie. Welke positie, zei de verdedigende middenvelder en Spaans international er trouwens niet bij. Op dit moment bezet Busquets bij FC Barcelona de plek die De Jong ambieert.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.