Voetbal4u.com

Italië Matthijs de Ligt legt uit waarom het moeizaam gaat: ‘Kijk naar Edson Alvarez’

Matthijs de Ligt maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Juventus. Hij vint het hartstikke moeilijk om zich aan te passen aan het niveau in de Serie A.

In het Algemeen Dagblad legt hij uit dat dat óók met zijn positie te maken heeft: “Als middenvelder of aanvaller kun je meer je momenten kiezen, maar als verdediger kan één moment van onoplettendheid al direct een tegendoelpunt betekenen. En dan speel je als verdediger automatisch een slechte wedstrijd. Daarom hebben verdedigers ook vaak wat langer nodig bij een nieuwe club om zich te settelen. Kijk nu maar naar Ajax. Edson Álvarez is ook gehaald als centrale verdediger, maar hij speelt nu niet op die plek. Met een keeper heeft de centrale verdediger toch de meeste verantwoordelijkheid.”

De Ligt gaat verder: “Met Chiellini en Bonucci beschikte Juventus over twee geweldige centrale verdedigers. Het idee was om mij rustig in te passen. Dat is anders gelopen, door de blessure van Giorgio Chiellini. Natuurlijk is het fijn dat je speelt, maar je wordt wel direct in het diepe gegooid. Dat is voor mij een heel mooie uitdaging, maar ik snap ook de uitspraak van de trainer als hij zegt dat hij mij te vroeg heeft moeten brengen.”

De negatieve geluiden wennen ook wel weer: “Het liefst krijg je geen kritiek, maar het hoort erbij. En als je een grote aankoop bent, komt het in groten getale. Dat is nu niet anders. Maar uiteindelijk moet je zelf bepalen waar je inhoudelijk iets mee kunt. Ik weet zelf vaak wel precies of ik goed of slecht heb gespeeld, wat wel en niet beter moet. En daar ben ik dagelijks mee bezig.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.