Voetbal4u.com

Eredivisie Ajax en PSV-speler op lijst gezet van grootste talenten van de wereld

De krant The Guardian heeft een lijst gepubliceerd met  de 60 grootste talenten van de wereld. Hier staan zowel een speler van PSV als van Ajax op. Voor PSV is dit Mo Ihattaren en voor Ajax is dit Ryan Gravenberch.

De Britse krant komt elk jaar met een nieuwe lijst spelers om in de gaten te houden. De ‘nieuwe generatie’ bestaat deze editie uit talenten die na 2002 zijn geboren. Ansu Fati is de speler op de lijst die momenteel het meeste furore maakt. Het 16-jarige supertalent verovert de harten van de supporters in Camp Nou. PSV’er Ihattaren en Ajacied Gravenberch hebben eveneens een plekje bemachtigd.

“De volgende jongeling met Marokkaanse roots uit Utrecht die naam maakt in Eindhoven”, schrijft The Guardian over Ihattaren. “Hij doorliep de jeugdopleiding met speels gemak. Hij volgt in de voetsporen van Ibrahim Afellay, Ismaïl Aissati en Zakaria Labyad. Hij lijkt erg op Afellay, die hij als kind vereerde. Een verschil is dat Ihattaren meer uitgesproken is. Toen hij zes jaar was vertelde hij iedereen al dat hij over tien jaar zou debuteren. En dat lukte.”

De aanvallende middenvelder heeft een doel in zijn carrière. The Guardian roemt het feit dat hij ook betrokken is bij maatschappelijke zaken buiten het voetbal. “Hij toont ook buiten het voetbal een opmerkelijk bewustzijn. Hij financierde een waterput in Al Hoceima, waar zijn familie vandaan komt”, meldt de Britse krant. “Hij wordt al in verband gebracht met topclubs als RB Leipzig, Manchester City, Manchester United en Chelsea, maar is geduldig.”

Over Gravenberch, de jongste debutant ooit bij Ajax, is er ook volop lof. Ondanks zijn vroege debuut speelt hij echter vooral bij Jong Ajax. “Een veelzijdige middenvelder met een indrukwekkende techniek en een breed scala aan passes. Hij lijkt een beetje op een jonge versie van Zinedine Zidane”, klinkt het.

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.