Voetbal4u.com

‘FC Den Bosch moet vrezen voor zeer zware straf na racisme’

Monument Valley BIZAR! 50X JE INZET TERUG ALS ORANJE ZONDAG WINT VAN POLEN!

Volgens diverse experts moet FC Den Bosch vrezen voor een zeer zware straf. Dit vanwege het racisme dat plaatsvond afgelopen zondag. Op de tribune werd zelfs een hitlergroet gebracht.

Het Algemeen Dagblad schrijft: “Jan Bluyssen, manager competitiezaken bij de KNVB, stelt dat de regels bij discriminatie niet in een ‘maximale straf’ voor de club voorzien. Alles – boetes, puntenaftrek, wedstrijden zonder publiek – is mogelijk. In de regels van de bond werkt discriminatie strafverzwarend. Als FC Den Bosch de betrokken supporters hard straft, kan de straf voor de club lager uitvallen.”

Marjan Olfers, hoogleraar Straf en Recht, stelt: “Als bond mag je op een bepaald moment zeggen: tot hier en niet verder. Genoeg is genoeg. Dan mag je best uithalen. Puntenaftrek? Ja. De bond moet handelen binnen de juridische kaders, maar er is wel een punt bereikt dat er moet worden ingegrepen.”

Ferd Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid, roept de KNVB op om Den Bosch als voorbeeld te stellen: “Iedere keer als er zoiets gebeurt mag er, als je het mij vraagt, twee of drie punten worden afgehaald bij zo’n club.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *