Voetbal4u.com

Eredivisie Patrick Kluivert: ‘Volgens mij heeft De Ligt wel een beetje spijt van zijn keuze’

Afgelopen zomer verruilde Matthijs de Ligt Ajax voor Juventus. FC Barcelona was ook een tijdje in beeld maar hij koos toch voor een avontuur bij ‘De Oude Dame’. Hoofd jeugdopleiding bij Barca Patrick Kluivert had nog eventjes contact met hem voordat hij zijn keuze had gemaakt.

n een interview met El Mundo Deportivo vertelt de oud-spits: “Ik zou niet zeggen dat ik hem heb geprobeerd te overtuigen, maar ik heb hem verder alleen maar goede dingen over Barcelona kunnen vertellen, zowel over de stad als over de club. Uiteindelijk is het aan de speler en aan zijn zaakwaarnemer om te beslissen. De Ligt is natuurlijk een geweldige verdediger, maar hij heeft zijn keuze gemaakt.”

Vervolgens komt Kluivert met een ‘onthulling’: “Volgens mij heeft hij wel een beetje spijt van zijn keuze, maar nu is het te laat. Uiteindelijk moet je kiezen en de ene keer pakt dat goed uit, de andere keer niet. Je moet leren van je beslissingen.”

Frenkie de Jong koos natuurlijk wél voor een transfer naar Barça: “Ik kan zeggen dat hij hier heel gelukkig is. Als je hem ziet spelen, lijkt het alsof hij hier al jaren zit. Ik wist al dat hij erg goed was en hij laat zijn kwaliteiten zien bij zowel Barcelona als het Nederlands elftal. Hij is hier gelukkig en dat is ook te zien aan zijn spel. Ik ben blij dat ik hem zo kan zien.”

 

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.