Voetbal4u.com

Eredivisie Marco van Basten haalt snoeihard uit om Van de Beek: ‘Bizar gewoon’

Analist Marco van Basten snpat maar weinig van alle heisa die er wordt gemaakt omtrend de aanstaande transfer van Donny van de Beek naar Real Madrid. Hij vindt namelijk dat de pers er alles aan moet doen om zulke jongen voor de Eredivisie te behouden.

Bij FOX Sports vertelt de drievoudig winnaar van de Gouden Bal: “We moeten blij zijn dat hij in Nederland zit. Ik las van de week ook weer dat Van de Beek naar Real Madrid kan voor 55 miljoen? Dan denk ik: waar zijn we nou mee bezig, man? Hou die mensen nou hier, dan kunnen wij leuk voetbal kijken. Daar gaat het toch om?”

Van Basten snapt niet dat Nederland zich zo drukmaakt om de deal: “De kranten moeten zich bij wijze van spreken druk maken om die spelers hier te houden. Als jij goed bent en het grote buitenland wacht, is dat prima. Maar hou ze zo lang mogelijk hier, dan genieten wij er toch van?” De oud-speler van AC Milan denkt zelfs dat de kranten Van de Beek het laatste zetje kunnen geven: “Hij zal heus op een gegeven moment tegen zichzelf zeggen: ik ga er nu naartoe. Maar dat hoeven wij toch niet aan te gaan moedigen? Dat idee krijg ik hier.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.