Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Erik ten Hag zorgt voor frustratie bij eigen fans met opstelling tegen AZ’

Morgen staat de kraker in de Eredivisie op het programma. AZ speelt dan in eigen huis tegen Ajax. Vanwege de nodige blessures kan trainer Erik ten Hag niet spelen in zijn favoriete formatie.

De coach vertelde op de persconferentie over de Alkmaarders: “Het is een uitstekende ploeg, die prima in elkaar zit. In het duel met Manchester United zag je twee verschillende helften. We hebben duidelijk de kracht kunnen zien, maar in de fase na de rust ook de zwakte. Je moet gas geven.”

Het Algemeen Dagblad voorspelt dat Ten Hag voor een opstelling gaat met Noussair Mazraoui op het middenveld, ongetwijfeld tot grote frustratie van veel supporters en voetbalkenners. De fans klagen in de regel steen en been als de Marokkaan in de middenlinie staat opgesteld en zij kregen onlangs bijval van analytici als Wim Kieft en Johan Derksen, die het experiment bestempelden als ‘totaal mislukt’.

Quincy Promes is nog altijd niet fit genoeg om in actie te komen en dat betekent dat Noa Lang op linksvoor begint. Hakim Ziyech staat, net als in het Champions League-duel met Valencia, op de rechterflank en dat betekent dus dat Donny van de Beek doorgeschoven wordt naar de positie van nummer tien.

Verwachte opstelling Ajax: Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Mazraoui, Van de Beek, Martínez; Ziyech, Tadic, Lang.

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.