Voetbal4u.com

Italië ‘Matthijs de Ligt krijgt serieuze waarschuwing bij Juventus

Matthijs de Ligt moest het de afgelopen wedstrijden doen bij Juventus als bankzitter. Volgens trainer Maurizio Sarri gebeurt dit om hem te sparen vanwege fysieke ongemakken. Maar de Italiaanse media nemen deze reden niet al te serieus.

Feit is dat De Ligt een wisselvallig eerste seizoen doormaakt in Turijn. De oud-Ajacied ontpopte zich na een lastige beginperiode tot basisspeler, maar ging recentelijk opnieuw in de fout tegen SS Lazio. Uitgerekend de Romeinen zijn komende maandag de tegenstander in de strijd om de Italiaanse Supercup.

Tuttosport schrijft dat De Ligt kans maakt op een basisplaats bij Juventus. Sarri zou de Oranje-international allerminst willen inschrijven. Andere media uit Italië onderschrijven dat, maar claimen wel dat de Nederlander moet oppassen. In Merih Demiral blijkt hij een serieuze concurrent te hebben.

Volgens Italiaanse media is het duel met Lazio daarom een soort examen. Mocht De Ligt andermaal op de bank moeten plaatsnemen óf een beroerde wedstrijd afwerken, dan dreigt dat serieuze consequenties te hebben voor de komende termijn. Zeker omdat in 2020 Giorgio Chiellini zijn rentree hoopt te maken.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.