Voetbal4u.com

Italië Frenkie de Jong maakt krachtig statement over Matthijs de Ligt

Frenkie de Jong had graag gezien dat Matthijs de Ligt deze zomer ook voor Barcelona koos. Het werd uiteindelijk Juventus en daar heeft de mandekker de nodige problemen. Hij lijkt namelijk geen vaste waarde meer te zijn.

In Italië neemt de scepsis rond De Ligt toe, maar De Jong wil daar niets van weten. “Hij heeft de goede keuze gemaakt en doet het over het algemeen ook goed in Turijn”, vertelt de Barcelona-middenvelder in De Telegraaf. “Het neemt niet weg dat hij over een paar jaar naar Barcelona mag komen.”

De Jong kan prima begrijpen dat spelers voor andere competities kiezen. “Vroeger was La Liga echt de sterkste. Dat zag je ook in de Europese bekertoernooien, waarin de Spaanse clubs ver kwamen en hoofdprijzen pakten in de Champions League en Europa League.”

“De Premier League heeft de laatste jaren weer aan kracht gewonnen. Speltechnisch is de Primera Division beter, maar qua intensiteit staat de Engelse competitie op een iets hoger niveau, denk ik”, aldus De Jong.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.