Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Erik ten Hag gaat verandering maken in vaste Ajax-opstelling’

In de eerste seizoenshelft was trainer Erik ten Hag zoekende bij Ajax. Zo stonden Lisandro Martinez en Edson Alvarez regelmatig op het middenveld. Nu heeft het jonge talent Ryan Gravenberch ineens ook uitzicht op de nodige speelminuten.

Het zeventienjarige talent liet zich goed zien op het trainingskamp van Ajax in Qatar en mede door de afwezigheid van Daley Blind maakt hij aanspraak op een basisplek als de competitie weer begint. Oud-Ajacied Marciano Vink is benieuwd, zo vertelt hij aan De Telegraaf… “Gravenberch heeft zeker kwaliteit. Anders word je ook niet Talent van het Jaar in de jeugdopleiding van Ajax. Hij heeft een lastigere periode gehad, waarin hij meer wilde en Ajax hem niet meer kon geven op dat moment. Ik denk dat hij het afgelopen driekwart jaar een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt.”

De voormalige voetballer vervolgt zijn verhaal: “Dan komt er een moment waarop je je kans kunt pakken. Op dat soort momenten zitten alle jonge spelers te wachten. Voor sommigen komt die kans nooit voorbij en andere krijgen meerdere kansen, maar als je ’m krijgt, dan moet je er vol voor gaan om die kans te pakken. Dat hebben Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt eerder gedaan en het is nu afwachten of het Gravenberch ook lukt.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.