Voetbal4u.com

Spanje FC Barcelona stelt direct vervanger aan van ontslagen Ernesto Valverde

FC Barcelona heeft direct een vervanger aangesteld voor de ontslagen Ernesto Valverde. Volgens de officiele kanalen hebben ze Quique Setién aangesteld als zijn tijdelijke vervanger.

Barça zou in onderhandeling zijn met de zaakwaarnemer van Valverde over een vertrekregeling, meldden diverse Spaanse media eerder al. De oefenmeester wordt verantwoordelijk gehouden voor de, volgens het bestuur en de president, matige resultaten van de club. De Catalanen zijn echter nog steeds koploper in Spanje en plaatsten zich voor de winterstop voor de knock-outfase van de Champions League. Toch is dat niet genoeg voor het bestuur van Barça.

De Catalaanse grootmacht heeft daarnaast per direct melding gemaakt van de nieuwe trainer. Setién, de voormalig trainer van Real Betis en de laatste oefenmeester die in Camp Nou van Barcelona wist te winnen, tekent een contract tot media 2022 in Catelonië. Mede door afzeggingen van Xavi en Ronald Koeman is Barça tot deze optie gekomen. Xavi wilde liever niet tijdens het seizoen instappen en Koeman wees Barça af omdat hij zich wil richten op Oranje.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.