Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Feyenoord heeft in mijn ogen wel een vleugje Argentinië in zich’

Afgelopen zomer werd Marcos Senesi bij Feyenoord binnengehaald als de grote aankoop. Hij is een rustige jongen maar in het veld gaat er een knop bij hem om. Dit zegt hij in een gesprek met het Algemeen Dagblad.

“In Argentinië wordt het voetballen op een zeer gepassioneerde manier beleefd. Door de supporters, maar ook door de spelers”, aldus Senesi. “Toch probeer ik altijd rustig te blijven. Misschien dachten de fans van Feyenoord dat er een spijkerharde verdediger naar Rotterdam was gehaald, maar ik kreeg in mijn hele leven nog nooit een rode kaart.”

Senesi gaat verder: “Natuurlijk kan ik de duels best stevig ingaan. Ik ben iemand die van achteruit wil voetballen, die het van een inspeelpass moet hebben. Dat gepassioneerde komt vooral boven na een doelpunt. Toen ik mijn eerste goal maakte in de thuiswedstrijd tegen RKC. We stonden 0-2 achter en we moesten winnen. Vlak voor tijd maakte ik 3-2 en het stadion ontplofte van vreugde. Ik voelde de adrenaline. En op de tribune zaten mijn ouders. Ze vertelden dat ze moesten huilen, zo blij waren ze. Het was een emotionele middag. Eerst die belangrijke goal, daarna brak ik nog een bot in mijn hand.”

De Argentijn geeft ook dat het iets met hem doet als hij in De Kuip het veld opwandelt en al die mensen op de tribunes ziet. “De supporters zijn fanatiek. Fanaticos. Ze zitten dicht op het elftal, zoals dat in Argentinië ook bij veel clubs het geval is. Feyenoord heeft in mijn ogen dus wel een vleugje Argentinië in zich”, zegt hij daarover. “Ik wist dat ik mij snel thuis zou voelen. Zoals Julio Ricardo Cruz dat vroeger in Rotterdam had. En middenvelder Pablo Sanchez. Patricio Graff? Die ken ik niet. Noemden de fans in Rotterdam Pablo Sánchez destijds Vitamina? Ik heb nog geen bijnaam.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.