Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Had ik het mogen overdoen, dan was ik zeker langer bij Ajax gebleven’

Op dit moment speelt Anwar El Ghazi in de Premier League bij Aston Villa maar in het verleden stond hij op de vleugels bij Ajax. Hij heeft het afgelopen seizoen genoten van de Amsterdammers.

“Ik heb bij Ajax heel mooie tijden beleefd, maar het waren helaas niet de momenten die ze nu doormaken”, aldus El Ghazi. “Als je het shirt eenmaal hebt aangehad, blijf je altijd supporter. Ik heb op de Ajax-dinsdagavonden en -woensdagen zitten juichen en schreeuwen voor mijn tv.” El Ghazi gaat verder: “Had ik het mogen overdoen, dan was ik zeker langer bij Ajax gebleven. Maar achteraf is het makkelijk. Dan had ik ook geweten dat Peter Bosz, met wie ik een aanvaring had, snel naar een andere club was gegaan. Ik had echter geen glazen bol.”

Voor de aanvaller is het ook duidelijk dat Hakim Ziyech verreweg de beste voetballer van Nederland is. “Ik zag allerlei lijstjes voorbijkomen, van het UEFA-elftal, FIFA-elftal tot het beste team uit de vorige Champions League. En terwijl daar andere Nederlanders in voorkwamen, ontbrak Hakim. Dat komt, omdat hij een heel bijzondere speler is. Je houdt van hem of je vindt hem niks. Er zit niets tussen”, zo geeft hij aan. “Mensen zouden eigenlijk alleen naar de schoonheid van zijn spel moeten kijken en moeten accepteren dat hij dan misschien een paar keer meer balverlies lijdt dan een ander. Hakim in je team is een garantie voor goals, assists, punten en aantrekkelijk voetbal. Dat weet Ajax en daar gaat de club goed mee om. Kijk hoe hij het verschil maakt. Laten we het vooral koesteren dat hij nog in de Eredivisie speelt. En als hij weggaat, hoop ik dat hij naar de Premier League komt. In een aanvallende ploeg wordt hij hier een sensatie.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.