Voetbal4u.com

Italië Italiaanse media beoordeelt ‘commandant’ Matthijs de Ligt

Juventus won gisteren in de Italiaanse beker met 4-0 van Udinese. Ze staan hierdoor nu in de kwartfinale. Matthijs de Ligt stond 90 minuten lang in het veld. De Italiaanse pers is zeer te spreken over zijn prestatie.

Het Italiaanse medium Calciomercato geeft De Ligt een 6 voor zijn optreden. “Het waren waardevolle minuten voordat hij weer een duo moet gaan vormen met Leonardo Bonucci.” De oud-Ajacied stond tegen Udinese namelijk met Rugani in het centrum. “De Ligt heeft heel zorgvuldig verdedigd, Lukasz Teodorczyk en Ilija Nestorovski hebben geen bal gezien. Ook in aanvallend opzicht liet de Nederlander zich gelden”, zo schreef de Italiaanse redactie van Eurosport die hem beoordeelde met een 6,5.

“In de afwezigheid van Bonucci was De Ligt de commandant van de verdediging. De aanvallers van de tegenstander waren gemuilkorfd, er was altijd een gevoel van veiligheid in de defensie”, aldus het medium Goal, dat hetzelfde cijfer geeft aan De Ligt als Eurosport, een 6,5.

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.