Voetbal4u.com

Eredivisie Feyenoord-spits: ‘Samenwerking met Robin van Persie werkte niet’

Nicolai Jorgensen presteert al een hele tijd onder de maat bij Feyenoord. Dit gebeurde na de komst van jeugdidool Robin van Persie. Toch heeft de Deen in die periode veel van hem geleerd.

Met de terugkeer van Van Persie zag Jörgensen zijn idool veranderen in zijn teamgenoot. “Ik was vroeger een groot fan van hem. En toen ging-ie naar Manchester United, haha. Arsenal is mijn club, hè, vanaf dat moment ben ik op hem gaan letten. Tegen mijn vrienden zei ik Arsenal heeft nú een speler… Dat wordt een wereldster. The next Thierry Henry. Ik wilde in die tijd de Adidas F50 hebben, de schoenen waarop Van Persie speelde”, aldus de Feyenoord-spits in gesprek met Voetbal International.

De komst van Van Persie leek Jörgensen echter weinig goed te doen, want hij kende een lastige periode waarin er maar weinig wilde lukken. “Als hij niet speelde en ik wel, deed ik het fantastisch en wanneer ik op de bank zat, was Robin geweldig. Maar samen… Op één of andere manier werkte dat niet.”

Toch was de spits blij met de komst van Van Persie, van wie hij naar eigen zeggen veel heeft geleerd. “Robin zal voor mij altijd speciaal blijven, de allerbeste met wie ik ooit heb gespeeld. Zijn touch is niet te evenaren, dat is natuurtalent, maar de manier waarop hij bewoog, hoe hij schoot, dat zijn dingen waarop ik echt wel heb gelet”, besluit Jörgensen.



Laat een reactie achter

Your email address will not be published.