Voetbal4u.com

Eredivisie John de Jong: “Inmiddels kost een 17-jarig talent daar minimaal 30 miljoen euro”

John de Jong de technisch directeur van PSV is blij met het debuut van het jonge talent Noni Madueke (17). De aanvallende middenvelder legde een nogal opmerkelijke weg af.

Madueke maakte in 2018 de overstap naar PSV, terwijl hij ook bij Tottenham Hotspur en Manchester United had kunnen tekenen. De vraag van De Telegraaf aan De Jong is of PSV zich na het succes nadrukkelijker gaat oriënteren op ‘Madueke-dossiers’. “De markt verandert heel snel”, reageert De Jong tegenover de ochtendkrant.

“Begin deze eeuw kon je Braziliaanse talenten nog relatief makkelijk binnenhalen, inmiddels kost een 17-jarig talent daar minimaal 30 miljoen euro. Daar moeten wij op inspringen, zoals we dat met Noni hebben proberen te doen. Hij zag PSV als een goede opleidingsclub, waar hij de kans kon krijgen. In dat traject zitten we. Wij zien toekomst in hem.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.