Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Lage transfersom voor Hakim Ziyech is simpel verklaard’

Vandaag werd bekend dat Ajax en Chelsea een mondeling akkoord hebben bereikt over de transfer van Hakim Ziyech. Er zal naar verluidt maar 45 miljoen euro voor hem worden betaald. Opmerkelijk omdat veel mensen dachten dat hij minstens 20 miljoen meer zou moeten opleveren. Volgens De Telegraaf-clubwatcher Mike Verweij is dit echter volkomen logisch.

Verweij merkt voor de camera’s van Fox Sports allereerst op dat het voor Ziyech een uitstekende overstap is. “Een geweldige transfer voor Ziyech. Een schitterende club, en het is ook nog eens een transfer die in een wedstrijd zelf tegen die tegenstander is afdwongen. Bij Chelsea-uit speelde hij echt weergaloos.”

De clubwatcher weet dat Marc Overmars de afgelopen jaren afspraken maakte met spelers. “Hij heeft geregeld dat Ziyech nóg een jaar in Amsterdam bleef, en daarbij is afgesproken dat hij voor een redelijk normale prijs zou mogen vertrekken. Hij had een gelimiteerde transfersom van dertig miljoen euro. Die clausule heeft Overmars er toen uit gesloopt. Nu pakt hij dus vijftien miljoen winst, in ruil voor vijf miljoen salaris”, aldus Verweij.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.