Voetbal4u.com

Eredivisie Ajax betaalt nóg meer dan gedacht voor Antony

Ajax heeft haar Brazilaanse target Antony definitief weten te strikken. Hij komt van de zomer over van Sao Paulo dat een recordbedrag voor hem ontvangt. De Amsterdammers wilden hem deze winter al maar dat liep op niets uit.

De Telegraaf onthuld: “Ajax heeft zijn eerste grote transferslag voor komende zomer geslagen. De Amsterdammers bereikten een akkoord met Sao Paulo over de transfer van Antony (19) en betalen de Braziliaanse club een bedrag van maximaal 28,8 miljoen euro. Bronnen binnen Ajax bevestigen inmiddels de berichtgeving hierover in de Braziliaanse media. Het grote Braziliaanse talent zal in de hoofdstad een contract voor vijf jaar tekenen.”

Met de nieuwe recordtransfer dekt Ajax zich alvast een klein beetje in tegen de naderende exodus: “Directeur voetbalzaken Marc Overmars staat voor een monsterklus nu veel bepalende spelers voor een vertrek uit de Johan Cruijff ArenA staan en alles op alles moet worden gezet om weer aan een kwalitatief sterke selectie te bouwen. Afgelopen week werd bekend dat Hakim Ziyech komend seizoen voor Chelsea speelt en de verwachting is dat veel basisspelers zijn transfervoorbeeld zullen volgen.”

Daarom verpulveren de Amsterdammers hun transferrecord: “Dat het Ajax menens is om volgend seizoen weer kampioen van Nederland te worden en een rol van betekenis te spelen in de Champions League blijkt uit het bedrag dat naar Sao Paulo wordt overgemaakt. Ajax kreeg afgelopen transferperiode nog een luid ‘nee’ te horen, nadat 20 miljoen euro vast en 5 miljoen variabel was geboden. Na de Ziyech-deal gaven de commissarissen toestemming nog verder te gaan en het clubtransferrecord te breken. De verwachting is dat Ajax ruim 20 miljoen euro vast betaalt en de rest eventueel aan bonussen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.