Voetbal4u.com

Eredivisie ‘PSV bezorgde een mentale dreun aan Panamese verdediger’

Michael Amir Murillo mocht zich vorig seizoen in de belangstelling heugen van PSV maar tot een overgang kwam het niet. De transfer ketste af en daar was de rechtsback uit Panama niet blij mee. Met een transfer van New York Red Bulls naar Anderlecht kreeg Murillo afgelopen winter toch zijn gedroomde transfer.

Murillo was de eerste aanwinst van Anderlecht tijdens de afgelopen transferperiode, maar de back had ook bij PSV kunnen spelen. “Hij werd meermaals aan andere ploegen gelinkt, zoals aan PSV, maar het ging niet door en dat zorgde toch voor een mentale dreun bij de speler”, zegt Bobby Barshaw, ex-international van de VS, in het Belgische La Dernière Heure. “Nadien was hij minder geconcentreerd in de kleedkamer en Murillo werd vorig jaar zelfs even op de bank gezet.”

Barshaw denkt dat de Eindhovenaren, die met Denzel Dumfries en Jordan Teze op dit moment twee rechtsbacks in de selectie hebben, een goede rechtsback zijn misgelopen. “Murillo is een moderne vleugelverdediger”, vertelt de Amerikaan over de 24-jarige Panamees. “Hij heeft voetballend veel kwaliteiten.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.