Voetbal4u.com

Eredivisie ‘FIFA 20 pakt uit met groot Van Basten en Cruyff nieuws’

Marco van Basten is weer terug in de FIFA 20-game. Hij werd er eerder uitgehaald vanwege de misplaatse ‘Sieg Heil-grap’. De straf van de oud-speler van het Italiaanse AC Milan zit er echter op.

Het medium NU.nl meldt namelijk: “Marco van Basten is weer verkrijgbaar in het voetbalspel FIFA 20. EA Sports bracht vrijdag nieuwe kaarten uit van voetbaliconen waar gamers mee kunnen spelen en daar zit ook een nieuwe kaart van Van Basten bij.

De website gaat verder: “Van Basten werd in december 2019 uit het voetbalspel FIFA 20 gehaald omdat hij in november op tv de nazigroet “Sieg Heil” had uitgesproken. De oud-voetballer maakte de opmerking in het programma De Eretribune na een interview van Hans Kraay jr. met de Duitse trainer Frank Wormuth van Heracles Almelo.”

Overigens heeft ook Johan Cruijff een nieuw kaartje gekregen, met een rating van 96: “Fans van Cruijff waren ontevreden over de lage score van Cruijff ten opzichte van andere hooggewaardeerde voetballers. Voetballers als Pelé en Maradona waren hoger ingedeeld dan Cruijff. Ook bij de nieuwe kaarten hebben die voetballers nog een hogere rating dan Cruijff. De Cruyff Foundation deelde in 2018 al zijn onvrede over de lagere score van Cruijff, en fans in 2019 een petitie gestart voor een hogere rating voor Cruijff. Het initiatief werd gesteund door meerdere belangrijke voetballers en coaches, onder wie Sjaak Swart, Ronald Koeman, John Heitinga, Vivianne Miedema, Joël Veltman en Anouk Hoogendijk.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.