Voetbal4u.com

Eredivisie Ajax kan Stengs en Boadu kopen: ‘AZ niet in de positie om te weigeren’

Analist Henk Spaan twijfelt of Ajax Myron Boadu en Calvin Stengs deze zomer naar Amsterdam moet halen. Ajax kan ze betalen maar twijfelt wel of beide spelers een versterking zullen zijn.

Ajax zit in de positie om de beste spelers van concurrenten in de Eredivisie weg te kopen, zo weet ook Spaan. ‘Mensen zeggen dat Ajax gewoon 50 miljoen moet bieden om Stengs en Boadu bij AZ weg te halen’, vertelt hij in de rubriek Spaan geeft punten van Het Parool. ‘Het geld is er en AZ is niet in de positie het te laten liggen. Dat laatste klopt: ze kunnen in Alkmaar natuurlijk hard blijven roepen dat ze hun spelers niet aan de concurrent gaan verkopen, maar meer dan fluiten in het donker is dat niet.

Spaan weet meerdere punten te benoemen waarom Ajax goed na moet denken voordat de club actie onderneemt. ‘Is zo’n deal wenselijk voor Ajax? Ten eerste staan beide spelers onder contract bij Mino Raiola. Meer zeg ik niet. Ten tweede moet Boadu nog aantonen dat hij kansen op twee meter van het doel niet zal blijven missen. Er zit bepaald structuur in het om zeep helpen van droomsituaties waarmee Vincent Janssen voorheen wel raad mee wist. Voor Stengs geldt: kantelt hij weleens een wedstrijd? Was hij in staat tegen NAC de boel in handen te nemen en de overwinning eruit te slepen?’, sluit Spaan af.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.