Voetbal4u.com

Eredivisie Barca-coach heeft waarschuwing in petto voor Ajax

FC Barcelona wist gisteren in eigen huis met 2-1 te winnen van Getafe. Een mooie wedstrijd was het niet het was vooral veel strijd. De beide trainers van de Catalanen en de Madrilenen, Quique Setién en José Bordalas, kregen het wéér met elkaar aan de stok.

De vete tussen de coaches dateert nog uit hun tijd bij Lugo en Alcorcón, maar vermoedelijk zal dit nooit meer goed komen. Gedurende het duel beklaagde Setién zich constant bij de vierde man over de vele overtredingen van de spelers van de tegenstander: “Getafe heeft 29 overtredingen gemaakt. Maar wij hebben uiteindelijk een gele kaart méér. Getafe beging veel overtredingen om het tempo uit de wedstrijd te halen. Ik had begrepen dat de scheidsrechters strenger moesten optreden wanneer dat het geval was.” Hij wil niets zeggen over zijn relatie met Bordalas: “Of dit een wedstrijd was die op de bank werd gespeeld? Wedstrijden worden altijd op het veld beslist.”

De twee gaven elkaar geen hand, waarover Bordalas zegt: “Het is gebruikelijk dat de trainer van de thuisploeg zijn collega komt begroeten. De trainer van de uitploeg wacht doorgaans en dat is ook wat ik heb gedaan.” Getafe verdiende volgens de trainer een punt: “Dit is niet terecht. We hebben veel minuten op de helft van de tegenstander gespeeld, we hebben druk gezet. Maar we zijn een kleine club en het ontbreekt aan kwaliteit.”

Hij gaat verder: “We hebben de wedstrijd in acht minuten tijd verloren. De uitleg is dat zij de beste speler ter wereld hebben, Lionel Messi.” De tweede club uit Madrid gaat zich nu voorbereiden op het eerste Europa League-duel met Ajax: “We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld en ontzettend veel gestreden. We hebben het Barcelona moeilijk gemaakt en wilden deze wedstrijd winnen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.