Voetbal4u.com

Eredivisie Ron Jans stapt per direct op bij Cincinnati

Ron Jans heeft zijn functie als hoofdtrainer van het Armeikaanse FC Cincinnati per direct neergelegd. Dit heeft hij maandagavond besloten nadat hij in opspraak was geraakt.

Jans kwam onlangs in opspraak door het meezingen van een rapnummer. Hij gebruikte het woord ‘nigger’, iets wat de Amerikanen racistisch noemen uit de mond van een blanke. Jans verdedigde zich vanaf het begin door te stellen dat hij ‘heel onhandig’ is geweest, maar nooit de intentie heeft gehad om zich racistisch te uiten.

De Amerikaanse MLS heeft echter onderzoek gedaan en uiteindelijk leverde dit de conclusie op dat het vertrek van Jans ‘de beste actie is voor iedereen bij FC Cincinnati’. Via het digitale thuis van de club maakt de leiding bekend dat Yoann Damet als interim-trainer verder gaat en technisch directeur Gerard Nijkamp een internationale zoektocht start naar een opvolger.

FC Cincinnati staat op het punt om Ajacied Siem de Jong op te halen. Jürgen Locadia is sinds kort ook actief bij de MLS-club.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.