Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Borussia Dortmund wil Erik ten Hag of Mark van Bommel als nieuwe trainer’

Erik ten Hag en Mark van Bommel zijn in beeld bij de Duitse grootmacht Borussia Dortmund. Één van de Nederlandse zou Lucien Favre moeten gaan opvolgen als hoofdtrainer. De club zou niet tevreden over hem zijn. Dat meldt het medium SPORT BILD.

Matthias Sammer is namens Dortmund op zoek naar potentiële opvolgers en Ten Hag en Van Bommel staan hoog op het lijstje. Sammer, die Dortmund als adviseur helpt, is zeer gecharmeerd van de coach van Ajax. Zo wilde hij hem in 2010 al binnenhalen als coach voor Jong Duitsland.

Volgens BILD is het contact tussen Sammer en Ten Hag nog steeds uitstekend, hetgeen een overstap bespreekbaar lijkt te maken. Favre is sinds de zomer van 2018 coach van Dortmund, waar hij het overnam van Peter Stöger. Die nam het een aantal maanden daarvoor over van Peter Bosz.

Mocht de interesse in Ten Hag uiteindelijk op niets uitlopen, is ook voormalig PSV-trainer Van Bommel een kandidaat. Die werd eerder dit seizoen al gelinkt aan Hertha BSC, waar Jürgen Klinsmann vorige week vertrok.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.