Voetbal4u.com

Eredivisie Bouw nieuw Feyenoord-stadion lijkt te beginnen: “De Kuip is niet meer van deze tijd”

Als het aan de Gemeente Rotterdam ligt dan zal er snel worden begonnen aan de bouw van een nieuw stadion. Wethouder Arjan van Gils is althans enthousiast over de voorgeschotelde plannen.

“Wat ons betreft is alles klaar en geregeld”, zegt Van Gils (D66) in gesprek met het Algemeen Dagblad. Eind 2019 werd besloten om de start van de bouw met een jaar uit te stellen. Als alles volgens plan verloopt wordt er in 2022 wél begonnen aan het nieuwe onderkomen van Feyenoord. “Volgende week wordt het bestemmingsplan ter inzage gelegd. Begin mei dient het stadion een aanvraag voor de omgevingsvergunning in. Dan wordt in oktober het bestemmingsplan door de gemeenteraad vastgesteld en moet in november duidelijk zijn hoe het stadion wordt gefinancierd”, aldus Van Gils.

Vervolgens zal de gemeenteraad het plan gaan bekijken, maar dit zal waarschijnlijk geen problemen opleveren. Volgens Van Gils voldoet de huidige Kuip niet meer. “Bovendien is er al 20 miljoen euro gestopt in het project Feyenoord City”, aldus Van Gils. “Daar komt bij dat de Kuip niet meer bij de tijd is. Er zit geen dak op, grote bands stellen steeds meer eisen en dat geldt ook voor interlands. Dan houdt het een keer op.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.