Voetbal4u.com

Eredivisie Ricardo Rodriguez heeft het naar zijn zin bij PSV

Ricardo Rodriguez kwam in de winter over van AC Milan. De Zwiterse linksback verteld in een gesprek met het Eindhovens Dagblad dat hij het naar zijn zin heeft in Eindhoven.

“Het is voor het eerst dat ik een van de oudere en meest ervaren spelers bij een club ben. De rol die daarbij hoort, is duidelijk met me doorgesproken voordat ik hier kwam”, aldus Rodríguez. “We hebben nu twee wedstrijden gewonnen en hebben wat vertrouwen gekregen. Als we er nog elf kunnen winnen, kunnen we nog ver komen. En als het er minder dan elf zijn, kunnen we er nog steeds iets goeds uitslepen. Alle andere ploegen spelen nog tegen elkaar en verliezen nog punten. In voetbal is veel meer mogelijk dan je soms denkt als je op achterstand staat.”

De Zwitser heeft al bijna 400 officiële wedstrijden achter de rug voor clubs en land, maar daar is hij zelf helemaal niet mee bezig. “Statistieken zijn voor later, na je carrière”, zo geeft hij aan. “Ik houd me alleen bezig met wedstrijden spelen en mezelf zo goed mogelijk voorbereiden. Daarbij hoort natuurlijk ook het verzorgen van je lichaam. Ik heb nu voor het eerst een paar maanden weinig wedstrijden gespeeld en goed herstellen na negentig minuten is erg belangrijk.”

Waar hij na dit seizoen speelt, weet Rodríguez nog niet. “Mijn contract in Italië loopt nog een jaar door en pas na dit seizoen ga ik bekijken hoe het verder gaat. Er is van alles denkbaar, maar op dit moment is er geen zinnig woord over te zeggen en ik denk er ook niet aan”, zegt hij daarover. “Ik sluit niks uit en wil nu het beste voor deze club geven en iedereen proberen te helpen. Voorlopig zit ik prima op mijn plek bij PSV. Na een moeilijke periode wil men weer vooruitkijken. Voor mij is dat eenvoudig, omdat ik hier niet geweest ben in de tijd dat het heel onrustig was.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.