Voetbal4u.com

Eredivisie Willem van Hanegem haalt keihard uit naar ‘Ajax-huilebalken’

Ajax verloor midweeks met 2-0 in de Europa League van Getafe. Dit gebeurde met vreselijk spel van de Spanjaarden die er alles aan deden om het spel te ontregelen. Ook al speelde ze heel erg irritant, Willem van Hanegem vindt dat de Amsterdammers niet zo moeten zeiken.

In zijn column in het AD schrijft hij namelijk: “De mensen in de studio’s die zo voor Ajax zijn, raakten er deze week maar niet over uitgesproken. Getafe had de rode loper niet uitgerold, wat een schande. Zuivere speeltijd, een slechte scheidsrechter, overtredingen, geld terug voor de bezoekers, het kwam zonder te overdrijven allemaal voorbij. ‘Huilebalken’ noemden wij dat vroeger. Ja, de scheidsrechter liet veel toe. Nou en?”

De Kromme gaat verder: “Dat heb je weleens. Dan wapen je jezelf. Ik heb ooit na een interland tegen België in de kleedkamer naast Johan Neeskens gezeten en de tranen liepen over zijn wangen. Die dag liep het niet, maar vooral ‘De Nees’ had het over een andere boeg gegooid. Alleen op die manier konden we een resultaat halen. De Belgen waren woedend en zelfs de Nederlandse pers veroordeelde onze harde aanpak. Het maakte Nees verdrietig, maar ik vond hem die avond echt geweldig. Alles om te winnen, dát is topvoetbal.”

“Die Deyverson van Getafe, die was bezig”, zo zag Van Hanegem ook wel. “Maar bereikte hij nou zijn doel of niet? Die gozer hadden ze gewoon op het juiste moment een kolereschop moeten geven. Maar Ajax liep maar te jammeren en te huilen. De aandacht voor die randzaken leidde veel te veel af van waar het werkelijk fout ging. En waar het ook gisteren fout ging. Ajax speelt zo traag, er is zo vaak dom balverlies. En niet alleen bij Perr Schuurs hè, dat is iets te makkelijk.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.