Voetbal4u.com

Europa League ‘Ajax-trainer Erik ten Hag pakt uit met verrassing tegen Getafe’

Donderdag is het erop of eronder voor Ajax. De Amsterdammers moeten dan tegen Getafe een 2-0 achterstand weten goed te maken. Trainer Erik ten Hag zou in die wedstrijd zomaar eens met een verrassing op de proppen kunnen komen. Hakim Ziyech én Quincy Promes zouden kunnen spelen.

De Telegraaf onthult vandaag: “Erik ten Hag kan mogelijk donderdag tegen Getafe al over Quincy Promes beschikken. De buitenspeler van Ajax is hersteld van de hamstringblessure die hij tegen PSV opliep en heeft de groepstraining hervat. Omdat zondag de Eredivisie-kraker tegen AZ wacht, is het tegen Getafe de vraag hoeveel risico Ten Hag met Promes wil nemen.”

De krant vervolgt: “Duidelijk is wel dat er voorzichtig zal worden omgesprongen met Hakim Ziyech, die last van beide kuiten heeft. De smaakmaker van Ajax liet het kunstgrasduel met Heracles Almelo (1-0) noodgedwongen aan zich voorbijgaan, maar de verwachting is dat hij tegen Getafe kan spelen. Bij de minste geringste twijfel wordt er echter doorgeschakeld naar AZ-thuis.”

Zijn de twee donderdag al inzetbaar, dan is dit een enorme meevaller voor Ten Hag: “Samen was het duo in de herfst van 2019 bijna niet te stoppen, zo gemakkelijk als de twee elkaar vonden en Promes assists van Ziyech doeltreffend afrondde. Die automatismen en de diepgang van spelers als Promes en Neres worden deze periode node gemist bij de landskampioen. Na de nederlaag bij Heracles Almelo sprak de trainer van Ajax na drie uitnederlagen in de competitie op rij, twee achtereenvolgende Europese nederlagen en zes verliespartijen in de laatste dertien ontmoetingen van een crisis.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.