Voetbal4u.com

Spanje ‘Barca-trainer bezorgt Frenkie de Jong gigantisch probleem’

Frenkie de Jong rendeert op het moment nog niet optimaal bij FC Barcelona. En volgens de Spaanse sportkrant Marca is dat niet de schuld van de speler zelf.

“De Jong wordt de laatste tijd niet op de juiste manier gebruikt door Setién. Zijn voormalig trainer Erik ten Hag waarschuwde hier een poos geleden al voor: ‘Hij is geen afmaker. De Jong stelt juist spelers in staat om assists te geven en doelpunten te maken”, aldus de Spaanse sportkrant.

Marca geeft Ten Hag in deze gelijk. “Sinds de komst van Setién doet De Jong niet meer mee met de opbouw van Barcelona, vanwege zijn vooruitgeschoven positie op de linkerflank. Als je niet op je gebruikelijke positie speelt, dan is het ook logisch dat er geen vertrouwen is. Zijn doelpunt tegen Real Betis werd in verband gebracht met zijn nieuwe positie, maar in dat geval kwam De Jong vanuit de tweede lijn opzetten.”

Volgens de krant moet Setién De Jong naast Sergio Busquets de opbouw laten verzorgen. “De middenvelder moet de komende jaren de mantel van het Catalaanse spel dragen en de hersenen zijn die het DNA van Barcelona op de lange termijn garanderen. Maar hij zit momenteel vast in een positie die niet bij hem past en waar hij zijn kwaliteiten niet ten volle kan benutten. Setién heeft een probleem met De Jong. Het is niet zijn enige probleem, maar wel één van de belangrijkste problemen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.