Voetbal4u.com

Eredivisie Erik ten Hag ziet perspectief bij Ajax: ‘Duidelijk verbetering’

Ajax-trainer Erik ten Hag ligt onder vuur bij Ajax. De prestaties zijn ongekend slecht en het ziet ernaar uit dat de oefenmeester zijn spel gaat aanpassen. Zelf heeft hij nog vertrouwen in een goede afloop.

De oefenmeester vind dat Ajax gisteren tegen Utrecht niet de hele wedstrijd onder de maat speelde. Volgens hem lag het aan twee standaardsituaties die Ajax nooit mag weggeven. “De vrije trap is heel onnodig. Er was totaal geen gevaarlijke situatie”, gaat hij tegenover Fox Sports in op het eerste tegendoelpunt.

De oefenmeester wil niet zeggen waar de fout lag. “Ik wil niet ingaan op individuen, maar wij komen afspraken niet na met dit soort vrije trappen. Je moet de wedstrijd neutraal houden. Zij loeren op de omschakeling, maar op het moment dat wij een goal zo weg geven speel je ze inderdaad in de kaart.”

Desondanks ziet Ten Hag nog voldoende perspectief. “Vandaag was het druk zetten beter verzorgd, ik heb ook een bepaalde rust gezien na een moeilijk begin. Vanuit daar moeten we weer kansen gaan creëren. Ik zie duidelijk wel weer verbetering in de veldbezetting in balbezit, nu is het zaak om weer kansen te creëren.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.