Voetbal4u.com

Italië ‘Gigantische financiële strop dreigt voor Matthijs de Ligt’

Het is door de coronavirus crisis in de Italiaanse Serie A. Volgens de krant Il Mattino hopen de clubbestuurders dan ook op een groot gebaar van de spelers. Vooral van grootverdieners Cristiano Ronaldo en Matthijs de Ligt van Juventus.

Ronaldo en De Ligt verdienen respectievelijk 31 en acht miljoen euro (exclusief bonussen) aan jaarsalaris. Vanwege de crisis zal spelers echter worden verzocht om vijftien tot dertig procent af te staan, waarbij salarissen boven de anderhalf miljoen euro het zwaarst belast worden. De Ligt valt dus in de categorie van dertig procent.

De Serie A-clubs hopen op deze manier maar liefst 260 miljoen euro te besparen. Dat zal nodig zijn om rode cijfers te vermijden. Het is echter maar de vraag of de voetballers dit accepteren. Sterker nog: er bestaat zelfs een risico dat zij met een transfer gaan dreigen als ze dertig procent salaris af moeten staan…Laat een reactie achter

Your email address will not be published.