Voetbal4u.com

Spanje ‘FC Barcelona koerst af op honderd miljoen in de min’

De Catalaanse grootmacht FC Barcelona koerst al op een enorme klap ten gevolge van het coronavirus. Ze zouden zich namelijk voorbereiden op een tegenvaller van maar liefst 100 miljoen euro.

Door de coronacrisis ligt het voetbal in vrijwel de hele wereld stil, dus ook in het zwaar getroffen Spanje. De Catalaanse grootmacht heeft om die reden de zogeheten ERTE-regeling aangevraagd om zodoende verlost te zijn van een immense salarisdruk. Maar dat lijkt niet voldoende om een megaverlies te voorkomen.

Marca schrijft dat FC Barcelona voor de komende maanden rekent op een verlies van honderd miljoen euro. De clubleiding hoopt de uiteindelijke schade te beperken door dit seizoen nog af te ronden, door de resterende tv-gelden op te strijken en te verdienen aan bijvoorbeeld Champions League-kwalificatie en kaartverkoop.

In de Champions League dreigt Barcelona nog eens zo’n 25 miljoen euro kwijt te raken als het toernooi niet uitgespeeld gaat worden. In dat geval gaat de UEFA immers geen prijzengeld meer uitkeren.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.