Voetbal4u.com

Eredivisie De Superboeren storen zich aan ‘grote uitspraken’ van topclubs Ajax, PSV en AZ

Bij De Graafschap zijn ze niet zo blij met de uitspraken die zijn gedaan door de grote clubs om de competities stil te zetten. Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van de Doetinchemse club, predikt geduld.

Het verhaal is bekend: Ajax, PSV en AZ zien het liefst dat er een dikke streep wordt gezet onder het huidige seizoen. Ostendorp snapt dat maar deels. “We hebben als clubs gezamenlijk afgesproken dat we de KNVB de tijd moeten geven. Het besluit van de UEFA om de competities af te willen maken levert duizenden vragen op en de KNVB moet een aantal belangrijke antwoorden vinden”, zegt de directeur van De Graafschap tegen VTBL.

“Natuurlijk hebben wij behoefte aan duidelijkheid op korte termijn, maar we gaan nog niet voor de grote uitspraken als ‘stop er maar mee’, we snappen dat de KNVB even tijd nodig heeft”, vervolgt Ostendorp, die met De Graafschap tweede staat. Die plek geeft recht op promotie naar de Eredivisie. “Wij hebben besproken om pas op eventuele plannen te reageren als de KNVB deze (vermoedelijk dinsdag, red.) aan ons voorlegt.”

In de tussentijd vraagt Ostendorp om geduld op te brengen voor de KNVB. Het stoort hem dat er zoveel kritiek is op de voetbalbond. “Omdat het zo lastig is, moet de KNVB de ruimte krijgen om iets te bedenken. Ze zijn niet te benijden en ze worden veel te zwaar bekritiseerd op dit moment vind ik.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.