Voetbal4u.com

Eredivisie Rode kaart voor Memphis Depay: ‘Onzekere man die zich groter wil voelen’

Memphis Depay zorgde deze week voor de nodige commotie door op instagram te gaan poseren met een lijger. Dit is een kruising tussen een tijger en een leeuw. PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) heeft geen goed woord over voor de actie van Memphis. ‘Een voorbeeld van onzekere mannen die zich groter willen voelen door andere wezens te ‘domineren’ en vervolgens te poseren met hun veroveringen’, wordt campagne-adviseur Mimi Bekhechi geciteerd door het ANP.

Memphis verdedigde zich eerder deze week door te stellen dat lijgers zijn gecreëerd door mensen en niet in het wild zouden overleven. “Ik ben een dierenliefhebber”, voegde hij eraan toe. Ook benadrukte de Oranje-international dat de lijger niet zijn huisdier is.

“Wilde dieren horen in het wild thuis”, aldus PETA. “Grote katten die voor fotosessies worden gebruikt, worden kort na de geboorte bij hun moeder weggerukt, hun klauwen en tanden worden verwijderd en ze worden vaak gedrogeerd zodat ze kunnen worden gehanteerd. PETA Frankrijk laat Memphis dit allemaal weten en verzoekt hem om deze wrede activiteiten een rode kaart te geven.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.