Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Mogelijk wordt er anderhalf jaar zonder publiek gevoetbald’

Het zou zomaar kunnen dat we de komende anderhalf jaar naar voetbalwedstrijden gaan kijken die zonder publiek worden gespeeld. Dit weet Gerald Haug te melden. Hij is de voorzitter van het Duitse wetenschappelijke instituut Leopoldina.

Haug raadt iedereen af om de komende periode naar een stadion af te reizen. “Het zal zeker vele maanden duren, mogelijk zelfs anderhalf jaar”, zegt de wetenschapper tegen ARD over de mogelijkheid om weer fans toe te laten bij wedstrijden. Tot er een vaccin is, is het volgens hem ‘zeker verstandig’ om geen voetbalwedstrijden te bezoeken. Leopoldina heeft een grote stem in het coronabeleid van Duitsland, zo liet bondskanselier Angela Merkel eerder deze week weten.

De Duitse bond maakt ondertussen plannen om de competities op 9 mei weer te hervatten. Dit zal zonder publiek gebeuren. Voor de Bundesliga-clubs is het vanwege de tv-gelden ontzettend belangrijk dat het seizoen wordt uitgespeeld. Gebeurt dit niet, dan dreigen clubs failliet te gaan.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.