Voetbal4u.com

Eredivisie Louis van Gaal keihard tegen Robin van Persie: “Meedogenloos, zó hard”

In 2014 werkte Robin van Persie samen bij Manchester United met Louis van Gaal. Het jaar daarop kreeg hij een keiharde mededeling te horen van de oefenmeester. Hij was namelijk overbodig geworden en mocht vertrekken.

“Ik had een gesprek met Louis van Gaal en hij vertelde mij: ‘Oké Robin, onze wegen zullen scheiden. Ik ben de coach, jij bent de speler. Je moet vertrekken, je tijd zit erop’:, blikt Van Persie terug bij de High Performance Podcast. “Ik reageerde: ‘Ja, maar ik heb nog steeds een contract?’ Hij zei: ‘Dat kan me niets schelen.’ Meedogenloos. Ik zag wel iets aankomen, maar had niet verwacht dat het zo meedogenloos zou zijn. Het was ook de manier waarop hij het zei.”

“Er schieten een hoop dingen door je hoofd na zo’n bericht. Ik had nog een contract, mijn familie was gelukkig, het was mijn elfde jaar in Engeland. We vonden het geweldig daar. Wat nu?”, gaat hij verder. “Mijn kinderen gingen naar school, ze hadden hun vriendjes. Dat soort dingen schieten door je hoofd. Hoe reageer je op zoiets? Ik zei: ‘We zullen zien wat er gebeurt. Dit is uw mening, maar ik heb een contract en ik ben gelukkig in Engeland en bij Manchester United. Dus we zullen zien wat er gebeurt.’ Daarna stond ik op, schudde ik zijn hand en vertrok ik.”

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen zette Van Gaal kracht bij zijn uitspraken door Van Persie niet mee te laten doen in een partijspel. “Op weg terug naar huis dacht ik: ‘Oké, dit is moeilijk. Hoe reageer je op zoiets?’ Zo meedogenloos, zo hard, zo direct. Ik moest aan zoveel dingen denken en toen begonnen we aan de voorbereiding. Ik mocht niet mee doen tijdens de elf tegen elf en kreeg een bal met de boodschap dat ik mijn eigen ding moest gaan doen.”

“Je probeert rustig te blijven, maar er gebeuren zoveel dingen tegelijk. Je probeert er als een macho mee om te gaan: ‘Dit raakt mij niet.’ Maar dat deed het wel. Het raakte mij, mijn familie en mijn carrière. Keihard. Ik probeerde er koeltjes mee om te gaan, maar misschien was het een goed idee geweest als ik er met iemand buiten mijn eigen kring over had gesproken. Daar was ik echter te koppig voor. Als ik er nu op terugkijk, zijn er een paar momenten in mijn loopbaan geweest waarop ik dat had moeten doen.” Van Persie vertrok vervolgens naar Fenerbahçe, om later zijn rijke carrière bij Feyenoord af te sluiten.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.