Voetbal4u.com

Eredivisie Ajax ergert zich aan andere clubs uit de Eredivisie

Volgens de Volkskrant ergert Ajax zich aan de andere clubs uit de Eredivisie omdat er een financiele compensatie van ze wordt verwacht. Vele clubs hebben het moeilijk vanwege de coronacrisis en ze hopen dan ook dat de topclubs willen bijspringen.

Er werd gesproken over een verdeling van de Europese inkomsten en de tv-gelden. Bij Ajax heerst er juist ‘ergernis over de automatische gedachte dat de huidige kampioen even miljoenen van de Champions League in de gemeenschappelijke pot stopt, terwijl Ajax begroot met deelname aan Champions League in het achterhoofd’, schrijft de Volkskrant.

‘Er is sowieso onderlinge kinnesinne over financieel beleid’, voegt de krant toe. ‘De ene club is zuinig, de andere geeft gemakkelijker geld uit. Zuinige clubs vragen zich af waarom ze vrijgevige clubs zouden moeten redden.’

Een akkoord over een reddingsplan is er nog niet. Ajax gaf altijd aan te willen helpen.

 One Comment

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.