Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax hoeft niet voor Sinterklaas te gaan spelen voor de andere clubs’

Ajax hoeft niet een groot deel van de Champions League-inkomsten af te staan aan andere clubs uit de Eredivisie. Dit is de mening van analist Ronald de Boer. De KNVB roept de ploegen die deel gaan nemen aan de Europese competities om hun inkomsten te verdelen vanwege de coronacrisis.

“Ik denk dat er een verdeelsleutel moet komen, zeker in de groepsfase met het startgeld dat Ajax krijgt. En ik denk ook dat Ajax dat zeker gaat doen”, vindt De Boer bij Bureau Sport. “Maar je hoeft niet alles weg te geven. Je hoeft niet voor Sinterklaas te spelen. Dat je zegt van: hier heb je negentig procent, en wij houden tien procent.”

“Ajax is altijd de grootste, verdient het in principe en staat ook bovenaan. Ik vind dat je een goede balans moet zoeken en ik denk dat Ajax daar ook wel uitkomt”, aldus De Boer, die ook wel begrijpt dat andere clubs in Nederland veel hebben aan de bijdrage van de Europese deelnemers. “Ik vind dat je als clubs ook wel mag zeggen van: Ajax laat je van de beste kant zien, en ik verwacht dat ook.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.