Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax moet ondanks coronacrisis 22.5 miljoen betalen voor nieuwe aanvaller’

In de zoektocht naar aanvallende versterking is Marc Overmars uitgekomen bij AA Gent uit Belgie. Hij zou graag namelijk Jonathan David aan zijn selectie willen toevoegen.

Naast de Amsterdammers worden ook Valencia, FC Barcelona, Bayern München, Arsenal, FC Porto, AC Milan, Borussia Dortmund en Inter Milan aan de flankflitser van de Belgische grootmacht gelinkt. De vraagprijs is dan ook riant, zo meldt de Belgische site Voetbalkrant eveneens. Zij noemen 22.5 miljoen euro als marktwaarde van David.

‘En dat die zelfs een knik heeft gekregen door de coronacrisis, want in maar was hij nog 25 miljoen waard. Om maar te zeggen dat Gent echt niet droomt als het voor zijn 20-jarige aanvaller een recordtransferprijs wil vangen, zelfs in deze tijden. Waarom is dat gerechtvaardigd? Eerst en vooral door de interesse. De Europese topclubs weten ook dat België zowat het goedkoopste land is om toptalenten uit weg te halen. Speelde David in Nederland bij Ajax was zijn transferprijs waarschijnlijk ongeveer het dubbele geweest. De jonge Canadees heeft zotte statistieken laten noteren: 18 goals en 8 assists in 27 matchen.’

De site noemt David voor clubs die geen 100 miljoen euro willen uitgeven, maar een berekenend risico willen nemen, ‘een droom’. ‘Zowat iedereen houdt hem in het oog. Qua progressiemarge, leeftijd, uitstraling, prijs, aanboren van een nieuwe markt… is er momenteel niets beters te vinden op de Europese markt.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published.