Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax heeft slecht nieuws voor de topverdieners’

De laatste jaren kon het niet op bij Ajax. Gigantische transfersommen werden er betaald en daarentegen stonden ook de enorme salarissen die de club elke maand overmaakte. Maar vanwege de coronacrisis lijken de zaken er nu anders voor te gaan staan.

Het NRC verwacht grote consequenties voor de voetbalwereld, zo ook voor Ajax. “De waardedaling van de selecties heeft grote financiële consequenties. Vaak wordt het operationele verlies gecompenseerd met een positief transferresultaat. Zo ook bij Ajax. (…) Dat verlies wordt nu groter, omdat alles stilligt. Het probleem is dat Ajax dit waarschijnlijk niet meer kan corrigeren met lucratieve transfers, nu de geest uit de markt is.”

Daar voegt het medium aan toe: “In navolging van buitenlandse clubs voeren PSV en Feyenoord nu gesprekken met spelers over het tijdelijk inleveren van salaris – twintig tot dertig procent. Interessant wordt wat marktleider Ajax doet. Dat heeft zijn salarishuis in ruim twee jaar verhoogd van 25 naar 55 miljoen euro, waarbij spelers meerjarige contracten voor vier tot vijf miljoen per seizoen afsloten. Is dat nu nog houdbaar?”

Wim Lagae, sporteconoom aan de Katholieke Universiteit Leuven, verwacht een nieuwe realiteit: “Ik verwacht dat veel clubs door opdrogende inkomsten niet aan de salarisverplichtingen kunnen voldoen. Iedereen zal zijn verlies moeten nemen, ook spelers. Anders wordt dat een gigantisch probleem. Men onderschat hoe groot het bloedbad is.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.