Voetbal4u.com

Spanje ‘Frenkie de Jong heeft geluk op cruciaal moment’

Frenkie de Jong zal snel weer te bezichtigen zijn op het trainingsveld van FC Barcelona. De dribbelaar zit in Nederland vast vanwege de coronacrisis maar heeft nu toch ruimte gevonden om de reis te gaan maken.

Het Algemeen Dagblad bericht: “Frenkie de Jong heeft geluk. Deze maandagochtend hervat de KLM, na anderhalve maand van geschrapte vluchten, weer voorzichtig de dagelijkse verbinding van Schiphol naar Barcelona. En juist begin deze week wordt de speler, net als zijn collega’s, bij FC Barcelona verwacht. Een moeizame omweg via Düsseldorf, Frankfurt of Londen wordt De Jong bespaard om zich op tijd te melden.”

“De Nederlander is samen met de Deen Braithwaite de enige speler van Barça die de strenge Spaanse lockdown heeft ontvlucht. Zodra Spanje op 13 maart de ‘staat van alarm’ afkondigde en alle voetbalclubs de trainingen stillegden, nam De Jong een vliegtuig naar Nederland. Daar heeft hij in zijn woning in Amsterdam het nieuws afgewacht en zich met binnentrainingen fit proberen te houden”, zo voegt het AD en toe.

Spanje maakte dit weekend de protocollen voor het hervatten van trainingen bekend. Zo moet er onder meer getest worden op het coronavirus.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.