Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Guus Hiddink neemt het op voor De Graafschap en lanceert voorstel’

Guus Hiddink vindt het oneerlijk hoe het is gegaan met Cambuur en De Graafschap. De KNVB heeft besloten dat er geen clubs zullen promoveren of degraderen en dit is bitter zuur voor de beide clubs.

“Het sportieve gevoel is geschaad”, vertelt Hiddink aan De Telegraaf. “Er moet een oplossing komen die daar recht aan doet. Daarom hoop ik dat de rechter ertoe besluit om de KNVB en de clubs opnieuw om tafel te zetten om dit goed op te lossen. Ik pleit in deze situatie voor een Eredivisie met twintig clubs. Dat lijkt me een redelijk compromis.”

“Daar ondervindt vrijwel niemand nadeel van en de organisatorische problemen die het oplevert, met een uitbreiding van het speelschema en burgemeesters die bezwaar maken, kunnen worden opgelost. Daarvoor is ruimschoots de tijd, want het voetbal gaat pas na 1 september weer van start”, aldus Hiddink.

Sowieso moeten Cambuur en De Graafschap promoveren, zo stelt hij. ” Het blijft raar, dat de KNVB de ranglijst heeft gebruikt voor de verdeling van de Europese plekken, maar niet voor de promotie/degradatie-plekken.” Ook de situatie rond FC Utrecht zou moeten worden herzien. “De KNVB moet beslissen om de bekerfinale voor de start van het nieuwe seizoen te laten spelen in plaats van de Johan Cruijff Schaal.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.