Voetbal4u.com

Champions League Tottenham-speler: ‘We wisten dat ‘arrogant’ Ajax zou instorten’

Danny Rose stond een jaar geleden op het veld toen Tottenhan Hotspur ten koste van Ajax de finale van de Champions League haalde. Hij is dan ook niet bepaald mild voor de Amsterdammers. Hij noemt Ajax arrogant en de krankzinnige ontknoping kwam in zijn ogen dan niet zomaar uit de lucht vallen.

Ajax had het heenduel in Londen met 0-1 gewonnen en mocht het karwei in eigen huis afmaken. De houding van trainer Erik ten Hag en sommige spelers zorgde voor ergernis bij Rose. “Ik vond ze erg arrogant overkomen, zeker the manager. Hij sprak vóór de return al alsof het al beslist was”, vertelt de 29-voudig Engels international aan The Athletic.

Ajax ging met een 2-0 voorsprong de rust in en zette vervolgens opnieuw kwaad bloed bij Rose. “Na de rust kwamen wij de kleedkamer uit op het moment dat de scheidsrechter (Felix Brych, red.) ons riep. Maar Ajax liet ons twee, drie minuten wachten. Pure arrogantie. Daar is overigens niets mis mee, zolang je het maar waarmaakt. Als je dat niet doet, gaat het tegen je werken en zet je jezelf alleen maar voor schut.”

Na het heenduel wist Rose al dat Ajax kwetsbaar zou worden, naarmate de wedstrijd vorderde. “Zij begonnen toen onvoorstelbaar sterk en wij waren heel, heel slecht. Maar na een uur spelen zakten ze weg. Natuurlijk hadden we niet verwacht dat we op dat moment met 2-0 achter zouden staan, maar we wisten dat dit in de return ook weer ging gebeuren. En ze stortten inderdaad in, toen wij net in ons ritme begonnen te komen. Voetbaltechnisch is Ajax één van de beste teams waar ik ooit tegen heb gespeeld. Maar in fysiek opzicht waren wij superieur.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.