Voetbal4u.com

Engeland Hakim Ziyech gewaarschuwd: “Grotere uitdaging dan wat dan ook”

Hakim Ziyech speelt komende zomer voor Chelsea. In het verleden maakte Jesper Gronkjaer dezelfde stap als de dribbelaar.

In gesprek met Goal vertelt de Deen: “Ziyech is een van de spelers die mijn aandacht heeft getrokken in de afgelopen twee seizoenen, ook al is hij geen product van de Ajax-academie. Je hebt spelers als hij nodig. Ik denk dat iedere topclub hem bekeken heeft en zich heeft afgevraagd of hij goed genoeg is voor hun team. Hij is een fantastische speler en ik denk dat hij zich direct in de basiself zal spelen bij Chelsea. Bijna iedere Premier League-club kan een speler als Ziyech betalen. Newcastle United kan zich binnenkort ook met de grote clubs meten op de transfermarkt.”

Gronkjaer vervolgt zijn verhaal: “Ziyech is een goede aanwinst voor Chelsea en hij zal vaak genoeg een basisplaats krijgen. Daarnaast moeten we de volledige potentie van Christian Pulisic nog zien, hij is ook een geweldige speler. Er zijn veel dingen om naar uit te kijken bij Chelsea.”

Hij heeft echter ook een fikse waarschuwing in petto voor de spelmaker: “Het aanpassen aan de Premier League is een grotere mentale uitdaging dan wat dan ook. Als je voor Ajax, Feyenoord of PSV speelt, maak je deel uit van een team dat domineert in balbezit, kansen creëert en veel doelpunten maakt. Er is ook veel ruimte. In de Premier League is er geen tijd om te leren of te wennen, je moet het vanaf de eerste dag laten zien. Het is fysieker, technischer en sneller dan toen ik er nog speelde.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.