Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Wesley Sneijder praat over Ajax-clash in 2007’

In de zomer van 2007 brachten Ajax en Wesley Sneijder naar buiten dat hij nog een jaar in Amsterdam zou blijven voetballen. Maar toen klopte Real Madrid voor hem aan en veranderde alles.

In het boek Sneijder, geschreven door Kees Jansma, zegt de Oranje-recordinternational als geciteerd door Voetbal International: “Na vijf jaar was ik wel klaar bij Ajax, klaar met de Eredivisie. In mijn vijfde seizoen scoorde ik zelfs achttien keer, als middenvelder. Ik was toe aan een buitenlands avontuur en Sören Lerby, mijn zaakwaarnemer, kwam met Valencia. Een mooie club, zeker weten, maar niet de absolute top. Niet mijn top. Als er geen andere club zou komen, speelde ik liever nog een seizoen bij Ajax.”

Sneijder gaat verder: “Daarom gaven Ajax en ik een persconferentie, tijdens ons trainingskamp in De Lutte, om te vertellen dat Ajax en ik bij elkaar zouden blijven en er een mooi seizoen van gingen gaan maken. Dat nieuws stond groot in de kranten natuurlijk. En prompt meldde Real Madrid zich. Die wilden Ajax 24 miljoen betalen, Ajax wilde 30 miljoen. Een gigantisch bedrag destijds. Ajax hield zijn poot stijf. Real ook. En ik bleef ontgoocheld achter. Daar ging mijn droomclub.”

Daarom kwam het tot een clash tussen de spelmaker en de Amsterdammers: “Natuurlijk had ik zwaar de kolere in. Ik ben de strijd aangegaan en besloot de Super Cup-wedstrijd Ajax-PSV niet te spelen. Ik had mijn hele jeugd bij Ajax achter de rug, en had daarna jarenlang voor Ajax in de Eredivisie gespeeld. De club had mij veel gegeven, maar ik had de club ook veel gegeven. Ik moest dat gedoe tussen Ajax en Real Madrid een zetje geven. Ik was 23 jaar en hier lag een enorme kans.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.