Voetbal4u.com

Eredivisie Wesley Sneijder: ‘Wodka werd mijn beste vriend’

Wesley Sneijder had nog meer uit zijn voetbalcarriere kunnen halen als hij nog professioneler was geweest. Hij was een grote speler bij Real Madrid maar vertrok uiteindelijk toch via de achterdeur. Nu blikt hij terug naar die tijd.

“Ik merkte alleen niet dat ik mezelf heel erg overgaf aan het Madrileense nachtleven”, vertelt Sneijder aan Voetbal International. “Ik was jong, genoot van het succes en de aandacht. Daar moet het fout zijn gegaan – later. Geen drugs, maar wel drank en rock-‘n-roll. Daar raakte ik aan gewend, als een van de sterren van De Koninklijke. Je wordt aanbeden als Real-speler. Alles wat je uitvreet wordt met de mantel der liefde bedekt. Ook als ik lam over straat rolde en duizenden euro’s uitgaf, of rondjes gaf aan de hele zaak. Ik kan niet zeggen dat ik voldoende weerstand bood.”

Het kostte Sneijder zijn huwelijk. “Ik bleef alleen achter en zag die kleine, Jessey, veel minder. Klote. En ik kan slecht alleen zijn. Waarom zou je trouwens alleen zijn als je genoeg vrienden hebt om vrije tijd mee door te brengen? Ik had alleen niet in de gaten dat de fles wodka mijn grootste vriend werd.”

Arjen Robben en Ruud van Nistelrooy, mede-Madridista’s, wezen hem er al snel op. “Dat ik het zo niet lang zou volhouden. Ik speelde best goed, maar ze zeiden dat ik nog beter kon. Fysiek merkte ik het, geloof ik, niet eens. Ik ben een ijzersterk mannetje, hè? Ik stond de volgende morgen gewoon weer goed op. Tja, zo ben ik.” Zijn tweede seizoen werd echter wel een drama. “Ik speelde nog wel veel, maar minder goed en scherp, minder geconcentreerd. Mijn houding was Real Madrid-onwaardig. Ik loog mezelf voor dat het goed ging en hield me staande door mijn voetbalintelligentie. Fysiek zakte ik weg. Ik liep minder, verbloemde veel met mijn techniek en mijn traptechniek. Ik dacht ook dat niemand het door had..”



Laat een reactie achter

Your email address will not be published.