Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ronald Koeman ziet Oranje-megastunt wel zitten’

Nu bekend is geworden dat Arjen Robben zijn rentree gaat maken in het betaalde voetbal ziet bondscoach Ronald Koeman het wel zitten om terug te halen naar Oranje. Dit weet journalist Valentijn Driessen te melden in zijn column in de Telegraaf. Maar dan moet alles wel kloppen.

De journalist schrijft allereerst over de terugkeer van Robben naar FC Groningen: “Wat gaat hij sportief losmaken? Met zijn superprofessionele inslag zal hij spelers, die daarvoor open staan, onderwijzen in het vak van profvoetballer. Het einde is nabij voor wie niet mee wil of mee kan. De winnaar in Robben neemt geen genoegen met minder dan 100%. Ook coach Danny Buijs, slechts twee jaar ouder dan Robben, kan profiteren van de man die met grote, zo niet de grootste trainers heeft gewerkt als Hiddink, Mourinho, Van Gaal, Heynckes, Ancelotti, Guardiola, Advocaat en Van Marwijk.”

Driessen gaat verder: “Met de laatste twee als bondscoach. Analoog aan zijn vertrek bij Bayern München, toen Robben zei zijn voetbalschoenen niet definitief op te bergen, liet hij bij zijn afscheid bij het Nederlands elftal in 2017 weten dat een eindtoernooi met Oranje hem kon bekoren. Met het verschuiven van EURO 2020 naar 2021, met Ronald Koeman (ex-FC Groningen) als bondscoach en een topseizoen in het Hoge Noorden ligt er wellicht een Groningse connectie op het EK in het verschiet. Met Robbens specifieke kwaliteiten zag Koeman hem als ideale pinchhitter. Het zou wat zijn, Robben terug in Oranje.”

Hij sluit af: “De terugkeer van het sieraad doet daarom niet alleen Groninger harten sneller kloppen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.