Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Wesley Sneijder haalt hard uit naar Ajax en supporters’

Wesley Sneijder kwam onlangs in aanraking met de fanatieke supporters van Ajax. De schreven dat hij niet langer meer welkom is bij de club uit de hoofdstad. Een dag later stapte hij in zijn auto om richting Amsterdam te rijden. In het Algemeen Dagblad vertelt Sneijder dat hij behoorlijk boos was:

“Het was een kwetsend verhaal, helemaal nergens op gebaseerd. Ze hebben mij kwaad gemaakt. Ik hoop dat ik met dat filmpje de mensen heb geraakt, die mij hebben geraakt. Ik weet dat het maar een heel klein groepje is. En waarom? Omdat ik Utrechter ben? Omdat ik in Utrecht woon? Wat is het probleem?”

In zijn biografie zegt hij juist dat het voor iemand als Memphis Depay slimmer is om níét te reageren op kritiek: “Ik heb zelf eigenlijk nooit gereageerd als er op televisie iets over mij werd gezegd. Of op die computerhelden, die er even voor gaan zitten en een berichtje eruit gooien. Zo makkelijk allemaal. Een mening of een grap, lekker blijven doen wat mij betreft. Ik heb het ook met een knipoog gedaan. Maar nu vond ik dat ik moest reageren.”

Sneijder vindt dat Ajax een kwalijke rol heeft gespeeld: “Ajax heeft 24 uur de tijd gehad om te reageren. Ik heb helemaal niets van ze gehoord. Als supporters zo’n bericht de wereld in slingeren, dan vind ik dat je je als club daarvan moet distantiëren. Dat is een kleine moeite toch? Ik heb veel betekend voor de club. Ajax ook voor mij, dat is wederzijds. Maar als club moet je erboven staan, vind ik.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.